Ny direktør i Dronningens stiftelse

Direktor QSPA

Foto: Geir Moen

H.M. Dronningens stiftelse for fremme av grafisk kunst, Queen Sonja Print Award (QSPA) har ansatt Trude Gomnæs Ugelstad som ny direktør. Gomnæs Ugelstad starter 1. april 2023.

Ansettelsen er et ledd i stiftelsens ambisjoner om å jobbe for grafikkens anseelse som kunstform og gjøre kunst mer tilgjengelig. Stiftelsen ønsker å gjøre kunst til en viktig og naturlig del av folks liv.

Trude Gomnæs Ugelstad kommer fra stillingen som kunstnerisk direktør for Sørlandets Kunstmuseum/Kunstsilo. Hun har tidligere vært administrerende direktør ved Norsk design- og arkitektursenter (DOGA).

“Jeg er stolt og glad for denne muligheten. Det er allerede lagt ned et stort arbeid for stiftelsen QSPA som jeg ser frem til å videreføre med stor lyst. Arbeid med å fremme grafisk kunst nasjonalt og internasjonalt er et ærefullt oppdrag der jeg kan bruke min erfaring fra kunstformidling i ulike miljøer.”

  Trude Gomnæs Ugelstad

QSPA ble stiftet av Dronningen i 2011, sammen med Kjell Nupen, Ørnulf Opdahl og Ole Larsen. QSPA har som formål å løfte den grafiske kunsten, gjennom blant annet å dele ut den internasjonale grafikkprisen Queen Sonja Print Award, samt QSPA Lifetime Achievement Award og QSPA Inspirational Award. Stiftelsen åpnet i 2021 et eget visningssted for grafikk i Bispevika i Oslo. QSPA mener at kunst og kultur er helt sentralt for utviklingen av mennesker og samfunn, og stiftelsen ønsker å gjøre kunst til en viktig og naturlig del av folks liv.